Doorgaan naar hoofdcontent

Geitenvergadering 2014

Bonjour Les chèvres de montagne sont de retour.........eh correctie, even terugschakelen;
Jawohl!!!! Die bergziegen sind wieder da!!! 

Het is weer even wennen; vorig jaar in Sixt fer a Cheval alwaar de intensieve berggeiten blatend door de Franse hooggebergten liepen komen we nu weer terug op aarde...
De drang naar `Das Flamendes schwert`, Erdinger en Almdudler was te groot.

Wir kommen zuruck liebe freunde!!

De jaarlijkse en traditionele berggeitenvergadering moet altijd uitsluitsel brengen waar de geiten naar toe willen en dit jaar waren we te gast bij `Le Grande Duuk` te Moorveld.

Na so etwas..... heuse zwillingedirndl die ons verwelkomden en verwenden met wurstl und apfelkorn. Dass macht spaß liebe freunde.

Jack und die zwillingedirndl

Na deze opwarmer kregen we zowaar ein vier-Gänge-Menü. Topper was de entree; Knoblauchsuppe met de nadruk op Knoblauch! Veel, heel veel Knoblauch . Het resultaat was dat alle geiten niet lepeltje-lepeltje hebben geslapen. Behalve turbo mini-geit Cleven naar eigen zeggen. Wij denken dat hij geweld heeft gebruikt.

en toen was het tijd voor keuzes.
Twan deed een poging om een rondje Au en Lech ( Voralberg ) te doen maar voor veel geiten te emotioneel om te ervaren dat een lid van het koningshuis hier `sein untergang` beleefd heeft. 
oppergeit Meijer had twee routes uitgestippeld
-Een tocht met topbeklimming van de Habicht in het stubaital of een nieuwe poging tocht 2007 oftwel de PH 7,1 route in Kappl. Onze ex geit Guus weet hier alles  van......( of niet )
Voor veel geiten, toen niet erbij, een grote uitdaging.

Prosit op de PH 7,1 route

Plan: 
Dag 1:
 samenkomst bij de oppergeit voor een gezamelijk ontbijt waarna koers wordt gezet naar Haus Inge Kappl. 

Dag 2:
Lijkt saai maar kon ook met de bus. We lopen te voet door het dal van Kappl naar Mathon is ca. 3 uurtjes. Vandaar up to in 21/2 uur naar het Friederichshafener hutte. ( 2138 mtr )

Dag 3:
Een serieuze tocht in 6-7 uur naar de Darmstadterhutte ( 2384 mtr ) via de `Ludwig-Dürr-Weg`


Ludwig-Dürr-Weg

Dag 4;
Opnieuw een flinke tocht via de Niederelbe-hutte terug naar Kappl in ca 6-8 uur.

Dag 5:
We verlaten definitief het Paznauntal, kussen Inge vaarwel en keren huiswaarts naar Sittard

Berggeitentocht 2014 van 8 t/m 12 September

FriederichshafenerhutteReacties

Populaire berichten van deze blog

Berggeitentocht 2016

De blog van Pascal: Berggeitentocht 2016In de lente van 2006 kwamen IC-verpleegkundigen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in de Oostenrijkse Alpen. Collega’s Jurgen Scheijen en Leon Pitt sloten aan. De ‘intensieve berggeiten’ waren geboren.‘De opzet is altijd gelijk gebleven: twee reisdagen en drie wandeldagen waarvan twee overnachtingen in een hut op hoogte. Deze hutten blinken uit in eenvoud. Onze slaapplekken zijn simpele lagers met wel twintig tot veertig britsen. De wasgelegenheden zijn vaak alleen met (ijs)koud gletsjerwater.
In al die jaren nam het aantal deelnemers toe tot maximaal acht. Ook de klimervaring werd steeds groter. Er werden mooie pieken bereikt en de lengte van de wandelingen liep op tot maximaal vijftien uur! Alleen in 2008 werd de tocht niet gelopen vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw in Sittard-Geleen. Maar nu, 2016, toch de jubileumeditie! Met dit hoogtepunt wilden we ook opnieuw een top beklimmen: de hoogste piek i…

2006.Het begin

In het vroege lente van 2006 kwamen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in het Paznauntal nabij het plaatsje Kappl. Al gauw werd de groep aangevuld met Leon Pitt en Jurgen Schijen. In de eerste week van September werd na een tussenstop in Samnaun ( tax-free shopping ) onze `home-bivak` opgeslagen bij  `Haus Inge`in Kappl.  De eerste avond werd `beim Hirschen`, naar goed culinair Tirols gebruik, een Schnitzel verorberd. Nu, na een aantal wandeljaren inmiddels ook traditioneel: Een goed glas Hefe Weissen !!
v.l.n.r. Jurgen, Leon en Twan
Dag 2: De weersomstandigheden waren veelbelovend met goed zicht dus en de stemming zat er goed in. 
v.l.n.r. Pascal Meijers, Leon Pitt,  Twan Ehren, en Jurgen Schijen

Het  doel op deze dag was de 2300 mtr hoog gelegen `Niederelbe hutte`  in de Noordelijk gelegen Samnaungruppe. Via de kern van Kappl werd warmgelopen naar de deelgemeente Ulmich alwaar zich het pad  steil naar boven richtte. Dit pad was in feite een afkorting…

Geitenvergadering 2017

Ankunft in Beesel
Berggeitenvergadering 2017 terug waar de eerste vergadering ooit begon. Bergstubl Ehren in het drakenriek Beesel. Bij aankomst meteen a table voor een geweldige tapasmaaltijd met zorg bereid door Anita en zus  ( de dag vooraf tot in de kleine uurtjes ). De geiten weten dit te waarderen; K(l)ei sjiek, toch? ( dit is voor insiders )
Aber wass?????? Tapas??? Wo sind die knödelsuppe, schweineschnitzel und heisse Liebe?? Gelukkig had minigeit Cleven het noodrantsoen meegenomen; Erdinger weizen genoeg om het zaakje te kunnen wegspoelen.............. Nee.......dit is natuurlijk een grapje, de berggeiten hebben genoten van deze culunaire hoogstandjes en konden met een volle maag beginnen aan de vergadering.
Buiken vol en kelen gespoeld; de geiten kunnen beginnen
De keuze dit jaar tussen een ronde in het Brandnertal ( Montafon ) en  het Virgental, eerder bezocht in 2015. Dankzij techboy Koen ( hij heeft gewoon een chromecast bij zich ) konden  filmpjes op Twan`s oeroude flatscreen…