Doorgaan naar hoofdcontent

Geitentocht 2011; dag 4 en 5

Donderdag 4  September. 


klaar voor vertrek; wie op de foto is niet `fit`??


De rookwolken van de avond vooraf zijn opgetrokken en `fris` staan we met zijn allen op. De route  is qua opzet iets veranderd. De kortste en tevens ook  snelste weg terug naar het stuwmeer wordt geskipped en we besloten tot een kleine omweg die uiteindelijk een aantal kilometer voor de stuwdam uitkwam.


Steile afdaling


Halverwege de steile afdaling begon het toch licht te regenen en de  laag hangende bewolking zorgde helaas voor enkele valpartijtjes.  Jack, in de verte met regencape en in de mist door Pascal gezien als Yeti, besloot tot een dubbele flik-flak en een `Rietberger` met schroef. Unaniem Jack: 9.6 - 9.6 - 10.0  points ( waardering door Joost, Paul en Pascal , getuige van......)
Gelukkig.............geen letsel.
Na bijna 3 uurtjes werd het dal bereikt en verder langs de rivier richting stuwdam gekoerst, die na een klein uur imposant opdoemde 110 mtr hoog.
De klim langs de dam omhoog was nog ff een kuitenbijter van de 1e categorie maar iedereen kwam heelhuids  aan en daarmee werd de geitentocht 2011 officieel afgesloten.
We hadden vooraf afgesproken dat we zouden lunchen in de Dominikushut  , gelegen vlakbij het stuwmeer, waar we gastvrij verwelkomt werden door een Nederlands koppel die sinds twee jaar de hut `bewirtschaften` en ons een heelijk bordje friet ( nog niet gehad ) met wurstl ( ook nog niet gehad !!! )  serveerden.


Aanrader voor Nederlandse klimmers: de Dominikushut is een uitstekende start en basis voor de Berliner Hohenweg.( info@dominikushuette )
Even na de middag werd de terugtocht naar Mayrhofen aanvaard, op weg naar Steinerkogl alwaar DIE  HEXE  ons stond op te wachten met brandnetelsoep en het vuurtje onder de koperen ketel opstookte.
s`Avonds kregen we heerlijk Tiroler gröstl met gebakken ei ( dank voor het advies Jurgen ) Zillertaler weissen en voor sommigen een Radler.
Radler????????? Jaaahhhaaa....... dit drankje voert ons terug naar onze tienertijd toen we stiekum in onze Molenbron prikkellimonade het bodempje van pa`s biertje mixten. Voila....het sneeuwwitje was geboren!!!
Enkele geiten ( wie o wie ??? ) waren de vorige avonden slim geswitched naar dit bierkloontje en simuleerden slim dat ze de `aangeschoten` Weissen drinkers de baas waren.
Zo niet mini-Geit Cleven. Zijn zwaar bevochten bierbootcamp had zijn vruchten afgeworpen; Stoer bestelde hij zijn `kleintjes` weissen bier en liet het volle glas triomfantelijk een uur onaangeroerd om aan iedereen te laten zien hoe afgetrained hij was.


biertje Cleven na 1 uur....


De volgende ochtend na ontbijt keerden we huiswaarts, achternagezeten door DIE  HEXE , die ons tevergeefs nog een rood appeltje wilde meegeven....
Mede geiten: BEDANKT !
Tot 2012!
Via mail :
Ja , besten bergziegen, hier pa und sohn aus Duren. Bis heute habe ich ( pa ) jeden tag kopfschmerzen und traume ich von "Country road" und "who stops the train".  Oder ist es rain ? Scheisse ich erinnere mich nicht mehr. Den schnaps und manche weissen bier hat mein prostata problem gelöst. Ich piss wieder wie ein junger gott!!!!!!
Besonderen Dank geht an Jurgen und auch wieder nicht.  Mein sohn seht für viele stunde nach Deutschen-werbespots und jeden abend an tisch erzahlt er uber BMW-`Freude am fahren` undsoweiter. Was fur ein verlierer!!! Niemals ist er besser als Jurgen.
Gott sei dank ist er nicht homosexuell , so ein mistkerl.
Auf wiedersehn ziegen und vielen dank!!Reacties

Populaire posts van deze blog

Berggeitentocht 2018; Stubaital

Eerst vergaderen!!! dd Mei 2018; Het wordt het Stubaital


Afgelopen Mei, in de eerste zomerse omstandigheden, vergaderden de berggeiten in de eerste Nieuwstadse Bergstubl `die Clevenie` over de route ergens in het Tiroolse gebergte. De vergadering, inmiddels naast de jaarlijkse tocht ook een traditie, wordt ombeurten bij een berggeit georganiseerd .
Mini geit Cleven had met zijn kersverse dirndl Tessa een orginele en overheerlijke Tiroolse drei gangen menu geserveerd. Alles werd netjes weggespoeld met vaasjes Erdinger maar de finale was voor Gunther de klapperrrrrrrr; Heisse Liebe!!! "Ohwwww zo lekker dat zoete met dat zure" ( nee, nee, begrijp ons niet verkeerd; het gaat over het ijs en niet dat andere 😂😂😂😂😂 )
De uitgestippelde tocht in het Stubaital werd verkozen voor een tweede route in het Brandnertal, montafon.
Dag 1: Via de de Grawa watervallen een warm up in het dal en dan omhoog naar de Nurberger hutte.
Dag 2: Een top beklimming van de Gamspitzl 3051 mtr en daarna naar…

Berggeitentocht 2016; Gschnitztal en Habicht

De blog van Pascal: Berggeitentocht 2016In de lente van 2006 kwamen IC-verpleegkundigen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in de Oostenrijkse Alpen. Collega’s Jurgen Scheijen en Leon Pitt sloten aan. De ‘intensieve berggeiten’ waren geboren.‘De opzet is altijd gelijk gebleven: twee reisdagen en drie wandeldagen waarvan twee overnachtingen in een hut op hoogte. Deze hutten blinken uit in eenvoud. Onze slaapplekken zijn simpele lagers met wel twintig tot veertig britsen. De wasgelegenheden zijn vaak alleen met (ijs)koud gletsjerwater.
In al die jaren nam het aantal deelnemers toe tot maximaal acht. Ook de klimervaring werd steeds groter. Er werden mooie pieken bereikt en de lengte van de wandelingen liep op tot maximaal vijftien uur! Alleen in 2008 werd de tocht niet gelopen vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw in Sittard-Geleen. Maar nu, 2016, toch de jubileumeditie! Met dit hoogtepunt wilden we ook opnieuw een top beklimmen: de hoogste piek i…

2009; De groep wordt groter

Onze sterke verhalen op het werk had zijn uitwerking niet gemist. Er meldden zich vele `kandidaat geiten` en na wat geregel over en weer groeide de groep naar 6 personen. Guus en Johan haakten  vanwege prive redenen af.  Leon ( deelnemer 2006 ) keerde terug en Jack Duckers met Maurice Cleven debuteerden.
Na enig gestudeer was mijn route dit jaar geheel in de Samnaungruppe gepland. Gekozen werd voor de laatste week van Mei wat wel nog overlast van sneeuw kon opleveren. De hutten waren net open dus dat was geen probleem, alleen de huttenwirt van de Hexenseehutte moest de hut als het ware `opstartten` omdat we de eersten dit seizoen zouden zijn. Route: Kappl-See-Ascherhutte-Hexenseehutte en via hochweg 713 en de Grubelesee terug naar Kappl.


2e van links debutant `koukleum` Maurice Cleven 2e van rechts debutant Jack Duckers
dag 1: Asherhutte
Vertrekkend met goed weer en redelijk warm bij Haus Inge te voet door het dal naar See als opwarmer. Na 2 uur wordt bij See de weg overgestoken en met de …