Doorgaan naar hoofdcontent

Geitentocht 2011: dag 3

 
Sunrise 06.00 A.M.

D-Day voor de geiten; Afgesproken dat we vroeg op pad gingen vanwege regenvoorspelling in de namiddag. Het progamma van vandaag was de 2-a 3 uur durende gang naar het Friesenberghaus via de  Berliner Hohenweg  en dan de beklimming van de 3265 mtr. hoge Hoher Riffler.( Zillertaler versie )
Na een goed ontbijt gingen we via het loopbruggetje op weg naar de hut. 


Goed tempo en `a easy walk` bereikten we allen binnen 2,5 uur de hut. Behalve Paul en Joost. Die kozen voor een `afkorting`. 
Lefgozers

Twan en Maurice `mit gefahr für eigenes leben`


Sandra ( huttenwirtin, godin, Lederhosenmädchen en voor Cleef een sexsymbool  ) heette ons welkom en antwoordde op alles "Joa Gerne". Jaaahhh, écht op ALLES !!!!!!!
De rugzakken werden in het lager gelegd en alleen snacks, regenkleding en water ging mee voor de poging naar de top. weer nog steed goed, dus off we go.

surrealistich landschap op weg naar de Riffler

Goed tempo, alles ok
Al gauw werd de echte klim ingezet maar de bewegwijzering ( rood-witte verf ) alsmaar slechter tot niet meer waarneembaar. Niet echt een pad, maar meer klauterwerk met afwisselend grote rotsblokken en flinke diepten. Klauteren dus!
Op ruim 3000 mtr hoogte versmalde de `graat` ( ridge, of rotskam ) zich tot iets meer dan 1 meter met beiderzijds een afgrond van enkele honderden meters. Tricky!! Jurgen, Maurice en Pascal begonnen aan de klim maar keerden veiligheidshalve terug. 


Tophoogte dit jaar werd 3065 meter. Via de walkie-talkie ( "pophoon 1-veur pophoon-2") werd Jack van de gestaakte poging op de hoogte gebracht. Hij zou dus als eerste van een weissen bier kunnen genieten.
Op 3000 meter nog even genieten van een snack, water en het prachtige uitzicht waarna de afdaling werd ingezet.

uitzicht vanaf 3000 mtr; Stausee en het Friesenberghaus

Na 15.30 was iedereen weer bij de hut en werd een heerlijke käseplatte en Goulashsuppe mit brot genuttigd. Opfrissen en chillen bij de hut alleen Twan en Paul ondernamen nog een solotochtje van een uur richting de Gamshutte.

De rest van de avond zou legendarisch worden..............................
De hut was overvol en bij ons aan tafel schaarden zich vader en zoon uit Duren. Jurgen zette de ene na de andere Duitse karikatuur neer, tot grote hilariteit ( Das gibts doch nicht....) van onze tafelgenoten die ons prompt trakteerden op een of ander rood `drankje` uit het Zillertal. Een duidelijk gebaar naar ons wat we pareerden met nog één en nog één en ......


Duidelijk: de toon is gezet.

Mehr!! Viel mehr Sandra !!!

Die Holländer brachten `stimmung`in da house met zang en vooral luidruchtigheid. `Die hards` volhardden onze wervelwind , afhakers druipten af naar het sanitärraum waar werd gescrabbeld, gekaart en vooral gezwegen...............

Jajaja blau,blau,blau wie die enzian.......

Het feest duurde van zes tot ruim na tienen en na afrekening werden we met een staande ovatie bedankt. Geen dank hutgenoten, zo gaat dat met de berggeiten !!!
 Later in de nacht ontmoette Jack de Duitse pa: "und wie Gehts"??? "Mwaaahhh, mir ist so schlecht". Doel bereikt!  
Stimmung in da Haus!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Berggeitentocht 2018; Stubaital

Eerst vergaderen!!! dd Mei 2018; Het wordt het Stubaital


Afgelopen Mei, in de eerste zomerse omstandigheden, vergaderden de berggeiten in de eerste Nieuwstadse Bergstubl `die Clevenie` over de route ergens in het Tiroolse gebergte. De vergadering, inmiddels naast de jaarlijkse tocht ook een traditie, wordt ombeurten bij een berggeit georganiseerd .
Mini geit Cleven had met zijn kersverse dirndl Tessa een orginele en overheerlijke Tiroolse drei gangen menu geserveerd. Alles werd netjes weggespoeld met vaasjes Erdinger maar de finale was voor Gunther de klapperrrrrrrr; Heisse Liebe!!! "Ohwwww zo lekker dat zoete met dat zure" ( nee, nee, begrijp ons niet verkeerd; het gaat over het ijs en niet dat andere 😂😂😂😂😂 )
De uitgestippelde tocht in het Stubaital werd verkozen voor een tweede route in het Brandnertal, montafon.
Dag 1: Via de de Grawa watervallen een warm up in het dal en dan omhoog naar de Nurberger hutte.
Dag 2: Een top beklimming van de Gamspitzl 3051 mtr en daarna naar…

Berggeitentocht 2016; Gschnitztal en Habicht

De blog van Pascal: Berggeitentocht 2016In de lente van 2006 kwamen IC-verpleegkundigen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in de Oostenrijkse Alpen. Collega’s Jurgen Scheijen en Leon Pitt sloten aan. De ‘intensieve berggeiten’ waren geboren.‘De opzet is altijd gelijk gebleven: twee reisdagen en drie wandeldagen waarvan twee overnachtingen in een hut op hoogte. Deze hutten blinken uit in eenvoud. Onze slaapplekken zijn simpele lagers met wel twintig tot veertig britsen. De wasgelegenheden zijn vaak alleen met (ijs)koud gletsjerwater.
In al die jaren nam het aantal deelnemers toe tot maximaal acht. Ook de klimervaring werd steeds groter. Er werden mooie pieken bereikt en de lengte van de wandelingen liep op tot maximaal vijftien uur! Alleen in 2008 werd de tocht niet gelopen vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw in Sittard-Geleen. Maar nu, 2016, toch de jubileumeditie! Met dit hoogtepunt wilden we ook opnieuw een top beklimmen: de hoogste piek i…

Berggeitentocht 2017; Brand in Montafon

Staand v.l.n.r. Leon,paul,Pascal,Johan,Twan, Koen zittend Jurgen en Maurice
Het verhaal begint elk jaar hetzelfde. Om 07:00 verzamelen de geiten zich bij de oppergeit `veur un sjpek en ei ontbijt` en voor vertrek volgt dan altijd die traditionele teamfoto. Opvallend is dat in ruim 10 jaar niemand kaler, dikker of ouder is geworden...................toch? Easy ritje dit jaar, in ruim 7 uurtjes voor het eerst naar het Vorarlberg. Basecamp is Haus Bergland in het dorpje Brand in het Brandnertal ( Bij Bludenz rechts af )
Prachtig hotel,toch?........... Nee niet die grote.....de kleine op de voorgroond, Thats him !!


Eigenaar Reinhold ( of Arnold ? ) had nou niet echt de rode loper uitgelegd; hij was er gewoon niet!! Een telefoontje was ook niet echt bemoedigend." Heute?? ....8 personen???" Ai ,een valse start, maar broerlief kwam gelukkig na een kwartier alles oplossen.

Broerlief werd beloond met een biertje

s`Ochtends voor vertrek zorgde de vroege aanwezigheid van Jurgen ( wie anders …