Doorgaan naar hoofdcontent

Geitenvergadering 2015

Berggeiten 2015 met geheel rechts debutant koen

Hallo liebe freunde hier sind wir wieder!!!! Na tocht 2006 is dit alweer de 8e berggeitenvergadering voor de 9e berggeitentocht!

Terug in een bekende omgeving want we zijn weer te gast in gasthof  Scheijen te Berg a/d Maas.
Niet zonder risico voor de geiten immers `Berg` is na `gebrook` de meest gewelddadige gemeente in Nederland!! Jaaaa, geen inbraak, vuurtje stoken of belletje trekken.........Neeeeeeee, hier blazen ze gewoon huizen op!! BAM !!
Na veilige aankomst ( stealth modus )  ein ( und viele mehr ) herrliche Erdinger und geschmackvolle tiroler speckteller ( dank Brigitte ) eerst de `ontmaagding` van aspirant lid `Der Koen` uit, jaaa, alweer Gebrook!!

Missie
De geiten overtuigen van zijn nuttige bijdrage aan het berggeitengesellschaft. 
Actie:
Voor een ieder een heuse halve liter `Schultebrau` gekocht in de Gebrookse Aldi. Dit niet zonder gevaar maar gekleed in zijn `Aussie` trainingspak en gifgroene crocs werd hij als held ontvangen en kreeg zowaar een blik gratis. Hulde koen en missie volbracht.

Oppergeit Meijer had na gepluis op internet ( nuttig: www.hutten.be ) een route uitgestippeld in het Virgental, westelijk gelegen van het Tauerntal nabij giganten de `Grossglockner` en de `grossvenediger`. De naam van deze 3.666 mtr hoge top komt van handelaren uit de oudheid die beweerden dat Venetie vanaf de top van deze berg waarneembaar zou zijn ( 200 km verderop )

Deze top (nog) niet voor de geiten, misschien wel in 2016 ( editie 10!! ) 

Allereerst arriveren we Maandag 7  September in basecamp Habererhof in Virgen 


na super, doch ??

en vertrekken we op dag een naar de Essener-Rostocker hutte gelegen op 2202 mtr.  vanaf de parking einde Virgental staat hier drie uur voor, dus tijd genoeg dus om de  Rostocker Eck ( 2749 ) te beklimmen.
Dag twee via de Johannishutte in 5-6 uurtjes naar de Neue Sajathutte op 2600 mtr.  en dag drie terug naar het dal om onze laatste nacht in Virgen te verblijven.

Essener Rostock hutte

Sajat hutte


wir freuen uns!! 
Bis bald!!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geitenvergadering 2017

Ankunft in Beesel
Berggeitenvergadering 2017 terug waar de eerste vergadering ooit begon. Bergstubl Ehren in het drakenriek Beesel. Bij aankomst meteen a table voor een geweldige tapasmaaltijd met zorg bereid door Anita en zus  ( de dag vooraf tot in de kleine uurtjes ). De geiten weten dit te waarderen; K(l)ei sjiek, toch? ( dit is voor insiders )
Aber wass?????? Tapas??? Wo sind die kn√∂delsuppe, schweineschnitzel und heisse Liebe?? Gelukkig had minigeit Cleven het noodrantsoen meegenomen; Erdinger weizen genoeg om het zaakje te kunnen wegspoelen.............. Nee.......dit is natuurlijk een grapje, de berggeiten hebben genoten van deze culunaire hoogstandjes en konden met een volle maag beginnen aan de vergadering.
Buiken vol en kelen gespoeld; de geiten kunnen beginnen
De keuze dit jaar tussen een ronde in het Brandnertal ( Montafon ) en  het Virgental, eerder bezocht in 2015. Dankzij techboy Koen ( hij heeft gewoon een chromecast bij zich ) konden  filmpjes op Twan`s oeroude flatscreen…

Berggeitentocht 2016

De blog van Pascal: Berggeitentocht 2016In de lente van 2006 kwamen IC-verpleegkundigen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in de Oostenrijkse Alpen. Collega’s Jurgen Scheijen en Leon Pitt sloten aan. De ‘intensieve berggeiten’ waren geboren.‘De opzet is altijd gelijk gebleven: twee reisdagen en drie wandeldagen waarvan twee overnachtingen in een hut op hoogte. Deze hutten blinken uit in eenvoud. Onze slaapplekken zijn simpele lagers met wel twintig tot veertig britsen. De wasgelegenheden zijn vaak alleen met (ijs)koud gletsjerwater.
In al die jaren nam het aantal deelnemers toe tot maximaal acht. Ook de klimervaring werd steeds groter. Er werden mooie pieken bereikt en de lengte van de wandelingen liep op tot maximaal vijftien uur! Alleen in 2008 werd de tocht niet gelopen vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw in Sittard-Geleen. Maar nu, 2016, toch de jubileumeditie! Met dit hoogtepunt wilden we ook opnieuw een top beklimmen: de hoogste piek i…

2009; De groep wordt groter

Onze sterke verhalen op het werk had zijn uitwerking niet gemist. Er meldden zich vele `kandidaat geiten` en na wat geregel over en weer groeide de groep naar 6 personen. Guus en Johan haakten  vanwege prive redenen af.  Leon ( deelnemer 2006 ) keerde terug en Jack Duckers met Maurice Cleven debuteerden.
Na enig gestudeer was mijn route dit jaar geheel in de Samnaungruppe gepland. Gekozen werd voor de laatste week van Mei wat wel nog overlast van sneeuw kon opleveren. De hutten waren net open dus dat was geen probleem, alleen de huttenwirt van de Hexenseehutte moest de hut als het ware `opstartten` omdat we de eersten dit seizoen zouden zijn. Route: Kappl-See-Ascherhutte-Hexenseehutte en via hochweg 713 en de Grubelesee terug naar Kappl.


2e van links debutant `koukleum` Maurice Cleven 2e van rechts debutant Jack Duckers
dag 1: Asherhutte
Vertrekkend met goed weer en redelijk warm bij Haus Inge te voet door het dal naar See als opwarmer. Na 2 uur wordt bij See de weg overgestoken en met de …