Doorgaan naar hoofdcontent

Berggeiten naar......Frankrijk


De berggeiten are back!!! Ja, na enige radiostilte binnen de geitengroep eindelijk weer een update. Afgelopen Maart kwamen we, in het diepste geheim, weer samen om de nieuwe geitentocht 2013 te plannen. Deze `anonieme` bijeenkomst was nodig nadat er vele geruchten waren verspreid waar de geiten dit jaar naar toe zouden gaan. Speculaties, roddel en achterklap!!
Daar, op een donkere avond in Maart, besloot de groep na een heftige en emotionele vergadering in die Jacobshütte te Oirsbach om naar ............FRANKRIJK te gaan!!
Wass???????? nach Frankreich?? Mais oui. Nous allons a France!!
Onze Duitstalige puristen brak het angstzweet uit....Geen Autobahn, raststatte , ausfahrt, erdinger, schnitzels, hütten en almdudler maar de autoroute du soleil, aire`s, Kronenbourg, fondue au fromage, refuge`s en orangina!!!!

Geit Joost is dit jaar de gids en hij neemt ons mee naar de toppen van de Mont Blanc massief.
En hij heeft een mooie route gepland. Klik op onderstaand plaatje en zie wat het hoogtepunt van onze driedaagse tocht wordt.............

Mont Buet
Het progamma: 
Vertrek Sittard vanaf cave de Pascal richting Sixt-Fer-A-Cheval.
Daar worden we om ca. 17:00u verwacht in Auberge de Salvagny ons Base Camp.


Auberge de Salvagny

Na onze eerste nacht nemen we voor een stukje weer de auto naar Salvagny waar we deze parkeren.
De route begint hier richting Refuge Grenairon 

Refuge Grenarion

Het is een korte tocht van 3 ½ uur maar een hoogte verschil van ca 1000 meter.  

Op dag drie gaan we naar Refuge  D`Anterne 

Refuge  D`Anterne 

Dit via de top van de  Mont Buet.
Een sportieve tocht van ca 8u start op 1947m naar 3096m (Mont Buet) en dan dalen naar 2002m  Refuge D`anterne. De tocht  volgt het pad van Tour de Mont Blanc.
Na een nacht in Refuge D`Anterne gaan we weer naar Salvagny. Dit via Refuge Alfred Wills terug naar de auto. Een tocht van ca 6u start op 2002m dalen tot 929m. 

Woensdag vier September vertrek vanaf  Refuge de `chef de chèvre ` richting Chamonix.......

Reacties

Populaire posts van deze blog

Berggeitentocht 2018; Stubaital

Eerst vergaderen!!! dd Mei 2018; Het wordt het Stubaital


Afgelopen Mei, in de eerste zomerse omstandigheden, vergaderden de berggeiten in de eerste Nieuwstadse Bergstubl `die Clevenie` over de route ergens in het Tiroolse gebergte. De vergadering, inmiddels naast de jaarlijkse tocht ook een traditie, wordt ombeurten bij een berggeit georganiseerd .
Mini geit Cleven had met zijn kersverse dirndl Tessa een orginele en overheerlijke Tiroolse drei gangen menu geserveerd. Alles werd netjes weggespoeld met vaasjes Erdinger maar de finale was voor Gunther de klapperrrrrrrr; Heisse Liebe!!! "Ohwwww zo lekker dat zoete met dat zure" ( nee, nee, begrijp ons niet verkeerd; het gaat over het ijs en niet dat andere 😂😂😂😂😂 )
De uitgestippelde tocht in het Stubaital werd verkozen voor een tweede route in het Brandnertal, montafon.
Dag 1: Via de de Grawa watervallen een warm up in het dal en dan omhoog naar de Nurberger hutte.
Dag 2: Een top beklimming van de Gamspitzl 3051 mtr en daarna naar…

Berggeitentocht 2016; Gschnitztal en Habicht

De blog van Pascal: Berggeitentocht 2016In de lente van 2006 kwamen IC-verpleegkundigen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in de Oostenrijkse Alpen. Collega’s Jurgen Scheijen en Leon Pitt sloten aan. De ‘intensieve berggeiten’ waren geboren.‘De opzet is altijd gelijk gebleven: twee reisdagen en drie wandeldagen waarvan twee overnachtingen in een hut op hoogte. Deze hutten blinken uit in eenvoud. Onze slaapplekken zijn simpele lagers met wel twintig tot veertig britsen. De wasgelegenheden zijn vaak alleen met (ijs)koud gletsjerwater.
In al die jaren nam het aantal deelnemers toe tot maximaal acht. Ook de klimervaring werd steeds groter. Er werden mooie pieken bereikt en de lengte van de wandelingen liep op tot maximaal vijftien uur! Alleen in 2008 werd de tocht niet gelopen vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw in Sittard-Geleen. Maar nu, 2016, toch de jubileumeditie! Met dit hoogtepunt wilden we ook opnieuw een top beklimmen: de hoogste piek i…

2009; De groep wordt groter

Onze sterke verhalen op het werk had zijn uitwerking niet gemist. Er meldden zich vele `kandidaat geiten` en na wat geregel over en weer groeide de groep naar 6 personen. Guus en Johan haakten  vanwege prive redenen af.  Leon ( deelnemer 2006 ) keerde terug en Jack Duckers met Maurice Cleven debuteerden.
Na enig gestudeer was mijn route dit jaar geheel in de Samnaungruppe gepland. Gekozen werd voor de laatste week van Mei wat wel nog overlast van sneeuw kon opleveren. De hutten waren net open dus dat was geen probleem, alleen de huttenwirt van de Hexenseehutte moest de hut als het ware `opstartten` omdat we de eersten dit seizoen zouden zijn. Route: Kappl-See-Ascherhutte-Hexenseehutte en via hochweg 713 en de Grubelesee terug naar Kappl.


2e van links debutant `koukleum` Maurice Cleven 2e van rechts debutant Jack Duckers
dag 1: Asherhutte
Vertrekkend met goed weer en redelijk warm bij Haus Inge te voet door het dal naar See als opwarmer. Na 2 uur wordt bij See de weg overgestoken en met de …