Doorgaan naar hoofdcontent

Geitentocht 2011: Zillertal, Berliner Hohenweg

Gespannen blikken.......waar gaan we naar toe?

22 Maart j.l. vergaderden de berggeiten in het  `Drakeriek` te Beesel . Gastheer Twan zorgde voor een heerlijke Alpenteller mit wurstel und kΓ€se en ...........HΓ€fe Weißen bier !!!!
Naast de gezelligheid vanavond de lancering van deze site: www.intensieveberggeiten.blogspot.com ( hoe verzin je het )

Joost had drie fantastische tochten uitgestippeld..........Noorwegen, Frankrijk en de Aletschgletscher  in Zwitserland. Uitgebreide wandelopties en mogelijkheden. Het duizelde veel geiten, dus een paar biertjes waren nodig om van de wiskundige berekeningen van Joost bij te komen.

Zelfs onze mini-geit aan de drank....
What`s happening?????????

Pascal had een tocht in het Zillertal uitgezocht met als base camp Mayrhofen. ( Mayr......meijer, jullie snappen waarom he ....??! ). Deze tocht is een onderdeel van de beroemde `Berliner hohenweg`. In deze tocht bestaat opnieuw de mogelijkheid een Alpentop van ruim 3400 mtr te beklimmen en dat was voor de meeste geiten de ideale keuze.   

 Geitentocht 2011: Zillertal

Tevens werd geopteerd om volgend jaar voor Noorwegen te kiezen met de mogelijkheid een dag extra.

Iedereen weer relaxed. De keuze is gemaakt!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Berggeitentocht 2018; Stubaital

Eerst vergaderen!!! dd Mei 2018; Het wordt het Stubaital


Afgelopen Mei, in de eerste zomerse omstandigheden, vergaderden de berggeiten in de eerste Nieuwstadse Bergstubl `die Clevenie` over de route ergens in het Tiroolse gebergte. De vergadering, inmiddels naast de jaarlijkse tocht ook een traditie, wordt ombeurten bij een berggeit georganiseerd .
Mini geit Cleven had met zijn kersverse dirndl Tessa een orginele en overheerlijke Tiroolse drei gangen menu geserveerd. Alles werd netjes weggespoeld met vaasjes Erdinger maar de finale was voor Gunther de klapperrrrrrrr; Heisse Liebe!!! "Ohwwww zo lekker dat zoete met dat zure" ( nee, nee, begrijp ons niet verkeerd; het gaat over het ijs en niet dat andere πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ )
De uitgestippelde tocht in het Stubaital werd verkozen voor een tweede route in het Brandnertal, montafon.
Dag 1: Via de de Grawa watervallen een warm up in het dal en dan omhoog naar de Nurberger hutte.
Dag 2: Een top beklimming van de Gamspitzl 3051 mtr en daarna naar…

Berggeitentocht 2016; Gschnitztal en Habicht

De blog van Pascal: Berggeitentocht 2016In de lente van 2006 kwamen IC-verpleegkundigen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in de Oostenrijkse Alpen. Collega’s Jurgen Scheijen en Leon Pitt sloten aan. De ‘intensieve berggeiten’ waren geboren.‘De opzet is altijd gelijk gebleven: twee reisdagen en drie wandeldagen waarvan twee overnachtingen in een hut op hoogte. Deze hutten blinken uit in eenvoud. Onze slaapplekken zijn simpele lagers met wel twintig tot veertig britsen. De wasgelegenheden zijn vaak alleen met (ijs)koud gletsjerwater.
In al die jaren nam het aantal deelnemers toe tot maximaal acht. Ook de klimervaring werd steeds groter. Er werden mooie pieken bereikt en de lengte van de wandelingen liep op tot maximaal vijftien uur! Alleen in 2008 werd de tocht niet gelopen vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw in Sittard-Geleen. Maar nu, 2016, toch de jubileumeditie! Met dit hoogtepunt wilden we ook opnieuw een top beklimmen: de hoogste piek i…

Berggeitentocht 2017; Brand in Montafon

Staand v.l.n.r. Leon,paul,Pascal,Johan,Twan, Koen zittend Jurgen en Maurice
Het verhaal begint elk jaar hetzelfde. Om 07:00 verzamelen de geiten zich bij de oppergeit `veur un sjpek en ei ontbijt` en voor vertrek volgt dan altijd die traditionele teamfoto. Opvallend is dat in ruim 10 jaar niemand kaler, dikker of ouder is geworden...................toch? Easy ritje dit jaar, in ruim 7 uurtjes voor het eerst naar het Vorarlberg. Basecamp is Haus Bergland in het dorpje Brand in het Brandnertal ( Bij Bludenz rechts af )
Prachtig hotel,toch?........... Nee niet die grote.....de kleine op de voorgroond, Thats him !!


Eigenaar Reinhold ( of Arnold ? ) had nou niet echt de rode loper uitgelegd; hij was er gewoon niet!! Een telefoontje was ook niet echt bemoedigend." Heute?? ....8 personen???" Ai ,een valse start, maar broerlief kwam gelukkig na een kwartier alles oplossen.

Broerlief werd beloond met een biertje

s`Ochtends voor vertrek zorgde de vroege aanwezigheid van Jurgen ( wie anders …