Doorgaan naar hoofdcontent

Back-up opper bereikt beroemde top

De gevreesde piek Christoffelberg 

Top bedwongen in combat outfit
375 mtr 
Uitzicht een tien!!

Reserve oppergeit Twan bezocht, na onze geweldige tocht 2012, een week later Aruba en Curacau om op krachten te komen.
Liggend op zijn luie gat was het toch weer de uitdaging.......St Christoffel, de gevreesde hoogste piek van Curacau liet zijn Alpenbloed sneller stromen en dus.......

Goed voorbereid en zonder zijn `Leki`s werd ook deze piek op zijn memoires bijgeschreven. En met enige trots zien wij, de intensieve berggeiten, de geitenvlag wapperen op St Christoffel deze met liefde gekoesterd door de eilandbewoners.


Reacties

Leon zei…
Super weer een top op het conto van onze back up oppergeit ben trots op stormke een berggeiten waardige prestatie
Grtz Leon
Wederom een erg leuke blog om te lezen!! Groeten melissa ps wanneer gaan jullie in2013 en war gaat de reis naar toe ?
Wederom een super leuke blog om te lezen ! Wanneer gaan jullie in 2013 en waar gaan jullie heen ? Groeten Melissa
Melissa
dank voor je reactie.volgend jaar gaan we van 4 tm 8 september voor de lÑÑtste keer naar de Verwallgruppe in het pazmauntal. Heb je tips voor ons?
Eh.....paznauntal natuurlijk. Van Kappl naar Friederichshafener hutte, Darmstadter hutte en Niederelbe hutte terug naar kappl
Anoniem zei…
Van Deurse vroag mich of ozze "gandhi" dat steinke in zin reet haet zitte!
Zek `Anoniem`...bietje respek voor ooze back-up
opper......

Populaire posts van deze blog

Berggeitentocht 2018; Stubaital

Eerst vergaderen!!! dd Mei 2018; Het wordt het Stubaital


Afgelopen Mei, in de eerste zomerse omstandigheden, vergaderden de berggeiten in de eerste Nieuwstadse Bergstubl `die Clevenie` over de route ergens in het Tiroolse gebergte. De vergadering, inmiddels naast de jaarlijkse tocht ook een traditie, wordt ombeurten bij een berggeit georganiseerd .
Mini geit Cleven had met zijn kersverse dirndl Tessa een orginele en overheerlijke Tiroolse drei gangen menu geserveerd. Alles werd netjes weggespoeld met vaasjes Erdinger maar de finale was voor Gunther de klapperrrrrrrr; Heisse Liebe!!! "Ohwwww zo lekker dat zoete met dat zure" ( nee, nee, begrijp ons niet verkeerd; het gaat over het ijs en niet dat andere πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ )
De uitgestippelde tocht in het Stubaital werd verkozen voor een tweede route in het Brandnertal, montafon.
Dag 1: Via de de Grawa watervallen een warm up in het dal en dan omhoog naar de Nurberger hutte.
Dag 2: Een top beklimming van de Gamspitzl 3051 mtr en daarna naar…

Berggeitentocht 2016; Gschnitztal en Habicht

De blog van Pascal: Berggeitentocht 2016In de lente van 2006 kwamen IC-verpleegkundigen Twan Ehren en Pascal Meijers op het idee om een huttentocht te organiseren in de Oostenrijkse Alpen. Collega’s Jurgen Scheijen en Leon Pitt sloten aan. De ‘intensieve berggeiten’ waren geboren.‘De opzet is altijd gelijk gebleven: twee reisdagen en drie wandeldagen waarvan twee overnachtingen in een hut op hoogte. Deze hutten blinken uit in eenvoud. Onze slaapplekken zijn simpele lagers met wel twintig tot veertig britsen. De wasgelegenheden zijn vaak alleen met (ijs)koud gletsjerwater.
In al die jaren nam het aantal deelnemers toe tot maximaal acht. Ook de klimervaring werd steeds groter. Er werden mooie pieken bereikt en de lengte van de wandelingen liep op tot maximaal vijftien uur! Alleen in 2008 werd de tocht niet gelopen vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw in Sittard-Geleen. Maar nu, 2016, toch de jubileumeditie! Met dit hoogtepunt wilden we ook opnieuw een top beklimmen: de hoogste piek i…

2009; De groep wordt groter

Onze sterke verhalen op het werk had zijn uitwerking niet gemist. Er meldden zich vele `kandidaat geiten` en na wat geregel over en weer groeide de groep naar 6 personen. Guus en Johan haakten  vanwege prive redenen af.  Leon ( deelnemer 2006 ) keerde terug en Jack Duckers met Maurice Cleven debuteerden.
Na enig gestudeer was mijn route dit jaar geheel in de Samnaungruppe gepland. Gekozen werd voor de laatste week van Mei wat wel nog overlast van sneeuw kon opleveren. De hutten waren net open dus dat was geen probleem, alleen de huttenwirt van de Hexenseehutte moest de hut als het ware `opstartten` omdat we de eersten dit seizoen zouden zijn. Route: Kappl-See-Ascherhutte-Hexenseehutte en via hochweg 713 en de Grubelesee terug naar Kappl.


2e van links debutant `koukleum` Maurice Cleven 2e van rechts debutant Jack Duckers
dag 1: Asherhutte
Vertrekkend met goed weer en redelijk warm bij Haus Inge te voet door het dal naar See als opwarmer. Na 2 uur wordt bij See de weg overgestoken en met de …